Hur går detta till?

Det finns ett fåtal bra test och analysmetoder som klarar av att göra relevanta fystester där en individs maximala och submaximala träningsnivåer kan fastställas. En av dessa heter Firstbeat SPORT. Den professionella varianten av mjukvaran och hårdvaran tillåter oss att utföra analyser på individuell nivå. Vidare ges möjligheten också att, i realtid, bevaka en hel grupps fysiska prestation. Detta kan vara applicerbart och mycket användbart inom lagsporter och vid gruppträningar så som spinning och aerobics för att möjliggöra analys av alla deltagare samtidigt.

Så här går det till

Du bokar in ett test under kanppen boka, uppe till höger. Välj vilket test och en tid som passar dig. Du behöver avsätta ca 2 timmar inkl ombyte, test, resultatgenomgång/coaching och dusch. När du bokar dig anger du på det vis du önskar att genomföra testet. Dvs på cykel eller på löpband.

När vi ses får du ett pulsband av oss som du skall använda vid testet. Du går och byter om medan vi förbereder apparaturen.

Vi börjar med en kort genomgång av ditt träningsmål samt dina tidigare erfareneheter och resultat av motion/idrott. Vi går också här igenom exakt hur testet kommer utföras. Dvs vilket testprotokoll som blir lämpligt för dig baserat på dig som individ, din prestation och dina målsättningar.

Du börjar med att värma upp.

Sedan inleder vi testet. Har du valt att analysera parametern mjölksyra så får du vara beredd på att bli stucken i fingret några gånger under ditt test.

När testet är slut går du och duschar och byter om. Under tiden förbereder vi resultaten.

Slutligen går vi igenom dina resultat och hjälper dig att dra slutsatser som därefter tolkas i en rekommendation som vi lämnar till dig. Du får naturligtvis utrymme till att ställa frågor så tipset är att du i förväg skriver ned några frågor som du har med dig.

Om ett av testerna du bokar in dig på är ett maxtest så skall du vara utvilad. Med detta menar vi att du INTE skall ha genomfört träning under medel till tung belastning på 48 timmar innan ditt test. Vi gör en kontroll på hur pass återhämtad du är inför testet.

Vid oavsett test ber vi dig tänka på att sköta din kost och se till att du har en bra vätskebalans när du kommer.

Tänk även på att ha samma ”uppladdning/förutsättningar” när du skall göra påföljande test. Detta för att resultaten skall bli så jämförbara som möjligt.

Eventuella rapporter skickar vi per epost till dig. Vi skriver således inte ut något på plats.

 

Våra tester kan vi genomföra grenspecifikt. Du kan:

SPRINGA

CYKLA

Samtliga av de tester som du kan läsa om under rubriken ”Tester” kan vi genomföra på ett löpband eller på en testcykel. Löpbanden kallibrerar vi med en tachometer. Detta för att veta att du spriger på exakta hastigheter. Det blir viktigt när du skall jämföra olika resultat.

Testcykeln (Monark 839) är en cykel med wattfunktion. Även i detta fall blir wattfunktionaliteten viktig för att kunna jämföra resultat.